Un roman in UE

Intr-o vizita de studiu un roman a ajuns in UE. Si nu se dezminte, iar eu cred ca nu poate, desi isi doreste si  are si studii superioare. Cu ceva vechime, se lauda el. Si intr-un domeniu cu impact asupra umanitatii, dar nu mai conteaza care, pentru ca nu este relevant. Vine din criza si acest lucru este evident. Este asa … cam de 1,60 m inaltime si 80 kg, rumen in obraji si cu o burtica mica mica mititica pe post de intro. Capos de altfel stie sa puna punctul pe „i” si sa gaseasca justificari in fata unei solicitari inocente.

Asadar, Romanul nostru a fost cazat intr-un hotel de trei stele. Nimic anormal. Ciupeste un pic engleza si zice el se descurca. Nu e complicat si vrea un lucru banal, sa-si achizioneze un parfum „Chanel 5”, se gandeste ca sigur e mai ieftin si, in plus, are un miros exact pentru nasul lui fin. Este fericit.

Intr-o zi romanul nostru a fost nevoit sa se pregateasca pentru intoarcere. Prevazator s-a pregatit. Cum? Pai la micul dejun a venit pregatit cu sacosica. O punga de 1 leu ar fi zis bunica. Si-a umplut tava cu mancare si a indesat-o alternativ, in gura, in punga, in gura, in punga, in punga….Din nou e fericit, burtica este plina si tine in mana resurse pentru trebuintele sale viitoare si totul a decurs discret crede el, fara sa fie surprins de priviri indiscrete. Norocul l-a insotit pana la aeroport, pentru ca acolo tehnica bat-o vina, i-a detectat continutul din sacosa si implacabil i l-a aruncat la gunoi….iar romanul nostru, specialist de altfel, nu a inteles de ce trebuie sa respecte si el niste reguli si de bun simt si de procedura, atata timp cat burtica lui avea nevoie de intretinere postvizita.

Dar eu am inteles (pentru ca sunt tot un roman) …… vine dintr-o permanenta criza existentiala.

Sfatul meu: Daca nu va puteti abtine indesati totul in gura nu in punga!