In cursul acestor zile observăm o nouă dilemă pusă în spatele antreprenorilor din HORECA și mă refer, în mod evident, la identificarea soluției perfecte și legale de înregistrare și raportare a Tipsului.

Dacă marii intreprinzători din domeniu au în spate, mai mult ca sigur, echipe de juriști și avocați, ce le vor oferi consiliere pe această zonă și soluții sigure, micii antreprenori au luat cu asalt atât paginile de GOOGLE, dar și telefoanele firmelor de contabilitate, a administratorilor caselor de marcat, a administratorilor de softuri sau a IT-istilor, doar doar vor găsi sfaturi gratuite și imediate pentru soluții optime. Pe scurt e un mare haos generat de un TIPS, mic …. prin definiție.

Dragii mei, eu vă rog să priviți partea bună. Iar, partea bună este că TIPSUL din HORECA a fost prins și se pare că este fără de scăpare. Gata cu evaziunea TIPSULUI. De acum încolo se vor aduna datorită impozitului pe TIPSURI mii de lei la Bugetul de Stat și problemele bugetare vor fi rezolvate integral.

Și când te gândești…….. TIPSUL este mai mic ca onorariul primit pe meditații particulare (spun asta pentru că încă nu am auzit nicio știre prin care din TIPSURI să-și cumpere careva vreo casă), dar cu toate acestea este o forță financiară ce va rezolva deficitul bugetar. Cine ar fi zis?