În perioada 12 – 20 martie 2016, 6 tineri voluntari ai Asociației s-au lăsat instruiți în cadrul proiectului „The communication – ways of use”, proiect finanțat prin programul Erasmus+ și implementat de parteneriatul constituit din: Centre for Human Resources Development (CHRD) din Bulgaria, Asociația Valori Dobrogene din România (adică noi), L’isola che non c’e  – Neverland, Italia – non-formal group și Association Backup – Portugalia.

Proiectul s-a concentrat pe conștientizarea rolului pe care îl are procesul de comunicare în cadrul activităților zilnice, personale și profesionale, cu punctarea elementelor componente ale acestui proces, respectiv formarea și îmbunătățirea abilităților din acest domeniu.

A fost un proiect extraordinar din toate punctele de vedere: temă, organizare, locație (Varna, Bulgaria), participanți și lideri. Putem afirma, în mod obiectiv și hotărât, că toți au plecat mai „bogaţi” sufleteşte şi informaţional, iar aceste lucruri se vor răsfrânge benefic în vieţile pe care şi le definesc, conturează sau le parcurg de acum încolo.

Felicitări! dragii noştri tineri şi Succes! în tot ceea ce vă propuneţi.