Salutam deschiderea in Tulcea a  „Centrului de terapie comportamentala pentru copiii cu autism” , sub patronajul Asociatiei „Dincolo de aparente”.  Acesta este situat pe strada Alunisului nr. 15, in cadrul Centrului Maternal Tulcea si se doreste a fi punctul de sprijin local pentru parinti si pentru copiii care sufera de autism. Initiatorii centrului sunt doi parinti care au avut curajul si hotararea de a depasi  limitarile sociale si economice si au perseverat in a crea si imbunatati conditiile de tratament atat pentru copilul lor cat si pentru orice alt copil aflat intr-o situatie similara.

Autismul este tratabil: aceste cuvinte trebuie sa devina sloganul oricarui parinte care se vede pus in fata acestui diagnostic aparent implacabil. Si cu cat tratamentul incepe cat mai repede dupa diagnosticarea copilului, cu atat sansele de recuperare sunt mai bune.

Autismul nu face discriminari: ultimele doua decenii au fost marcate de cresterea cvasiexploziva in intreaga lume a prevalentei sindroamelor autiste iar studiile facute nu au putut sa evidentieze existenta vreunei legaturi intre aparitia bolii si tara de origine, conditia economica, rasa sau apartenenta etnica. Este foarte important ca si noi oamenii, mai mult sau mai putin cunoscatori in aceasta privinta,  sa nu facem nici noi discriminari si sa tratam cu respect familiile care se confrunta cu autismul si daca putem sa ii si ajutam.

Va recomandam site-ul web al asociatiei: www.dincolodeaparente-autism.ro