Invazie

Suntem in plina invazie … pereti, panouri, stalpi … au devenit brusc instrumente de campanie electorala.

Fetele si costumele de gala au fost scoase de la naftalina, sacourile aruncate peste umar,  zambetele au fost prelucrate intens in fata oglinzii, bannerele intinse intre stalpii altadata intangibili pentru reclama sau promovare.… Iar ei ne privesc dincolo de imagine, din profil dreapta, din profil stanga, sau din fata, (pozitia spate este pastrata pentru dupa alegeri), dincolo de realitate, Printi Frumosi cu stea in frunte gata sa arunce buzduganul si sa ne scape de criza cea rea.
De unii nu am auzit in viata mea de pana acum. Nu stiu cine sunt si de unde au rasarit, ce stiu sa faca sau ce fac, asa ca ma intreb doar DE CE AR TREBUI SA-I VOTEZ ?

Pe altii ii cunosc oameni cu „coloana vertebrala” , cam „scoliotica” cred eu tinand cont ca  au trecut din dreapta (aici au stat cam cat le-a fost bine si au valorificat banii bugetarilor plantand beculete in muuuuuulti pomi de Craciun privati din public) ……..in conservatorism (unde intrarea s-a facut brusc cu alai si cu ceva cotizatie consistenta)……….iar in final au ajuns acolo unde au reusit sa puna mana pe o candidatura de presedinte de Consiliu judetean… Intrebarea e: un om care nu stie sa-si organizeze viata lui proprie cum va reusi sa organizeze viata unui judet, deci implicit si viata mea ? A…stiu probabil va ganditi ca si daca greseste ce daca, ca doar nu-i buzunarul lui personal e banul public, se face altul la loc…
Unii spun ca sunt Gospodari dar nu am aflat unde au gospodarit, ce au gospodarit, cat au gospodarit ? Rezultate as striga ! Nu, ce voi face ! Ce am facut ? Cand am facut ? Cu ce am facut ? Cu cine am facut ?
……Iar pe cei vechisori, „omuletii” portocalii, ii cunoastem cu totii iar acum avem avantajul ca-i vedem mai mult la ochi ca de altfel totul este playback liste.

Dar e frumos ! Promisiunile curg ca berea vara la terasa, si sunt multe de zici ca a venit Mos Craciun cu sacul plin de cadouri. Pensiile cresc, salariile se maresc, taxele si impozitele dispar, privatii infloresc, satele devin roditoare cu investitori harnici din fonduri zeci si toata lumea va fi fericita.
ASADAR  DRAGII  MEI  VOTATI ! E timpul nostru ! Si nu uitati Politica e o curba importanta in viata noastra de zi cu zi, depinde daca vreti sa o creditati in avans sau postinscaunare ! ca Ea oricum isi face partea iar TU vei deveni din nou ….mic si invizibil cetatean al urbei.