Asociația Valori Dobrogene, implementează în perioada octombrie 2022 – mai 2023, în calitate de colaborator al Fundației de Ajutor Medical “Profilaxis” din Timișoara, beneficiar pentru proiectul cu titlul “Împreună pentru sănătate” finanțat cu sprijinul CARE-SERA- FONPC.

Proiectul “Împreună pentru sănătate” își propune să vină în sprijinul refugiaților ucraineni de pe teritoriul României, oferind servicii medicale prin sistemul de telemedicină “Profilaxis TELEMED” dezvoltat de echipa medicală a Fundației de Ajutor Medical Profilaxis din Timișoara.

La nivelul regiunii sud-est, în mod special în județele de frontieră Tulcea și Galați, aceste servicii vor fi organizate și coordonate cu suportul Asociației Valori Dobrogene și a altor parteneri locali interesați de rezolvarea nevoilor refugiaților ucraineni, ONG-uri și instituții locale publice, astfel încât aceste servicii medicale să poată fi oferite în mod prioritar celor în dificultate medicală.

Serviciile medicale planificate vor include: servicii de specialitate din domeniile: cardiologie; boli interne și dermatologie și, consulturi generale pentru probleme medicale acute.
Furnizarea acestor servicii se va realiza pe bază de programare, cu suportul unor echipamente medicale cu tehnologie de ultimă generație (ECHOGRAF, EKG, STETOSCOP, DERMATOSCOP) și cu implicarea unei echipe medicale extinse, formată din: medici aflați în proximitatea persoanei evaluate, studenți voluntari ai Universității Dunărea de Jos Galați, Facultatea de Medicină și Farmacie și medici specialiști din cadrul clinicii PROFILAXIS.

Detalii pot fi oferite de ASOCIAȚIA VALORI DOBROGENE, persoană de contact Tamara Sirotencu, email: contact@asvd.ro, telefon 0721278421.