Despre fonduri nerambursabile

Fondurile nerambursabile reprezinta la ora actuala unul din subiectele “la moda” am putea spune, de la conversatiile politicienilor pana la discutiile oamenilor obisnuiti.

Toti vorbesc despre fonduri nerambursabile, dar foarte putini stiu cu adevarat ce implica accesarea acestor fonduri. Sunt ca mierea de albine, bune la gust, vitale pentru orice afacere dar greu de dobandit ar spune unii ……..sau chiar usturătoare ar concluziona altii.

Greu dar nu imposibil de accesat, iar afirmatia aceasta vine din practica.

Ce ti-as recomanda:

….In primul rand sa te inarmezi cu multa rabdare si cu o vointa de fier. Gandeste-te la accesarea acestor fonduri pentru obiective pe termen mediu sau lung pentru ca procesul de depunere, evaluare si contractare este un proces de durata si, din pacate inca greu de estimat la noi in tara;

….Apeleaza la un consultant si asta nu pentru ca nu te-ai pricepe tu sa scrii un proiect ci pentru simplul motiv ca tu  trebuie sa te ocupi de activitatea ta economica şi nu ai sa fii atent la toate detaliile. De cele mai multe ori un detaliu face diferenta intre proiectele aprobate si cele respinse;

….Alege consultantul cu grija. Nu toti cei care se lauda sunt si cei mai buni, ei sunt doar cei mai vorbareti. De multe ori proiectele din portofoliu pe care ti le prezinta nu sunt scrise de ei ci de angajati  care intre timp si-au luat zborul de mult din firma.

….Alege un consultant din localitatea ta. Este mult mai usor sa ajungi la el, mai ales cand vrei sa-ti dea niste explicatii sau îndrumari. La telefon sau la distanta te poate evita cu mai multa usurinta .

….Proiectele  nu trebuie scrise  pentru ca “asa este la moda”, sau pentru ca “ne-a rugat cineva”, sau pentru ca “există nişte fonduri considerabile” , sau pentru  “a câştiga nişte bani”. Beneficiarul trebuie să  caute bani pentru obiectivele afacerii sale si  nu obiective pentru bani.

….Indrazneste si asuma-ti riscuri. Acesta este pasul care face diferenta intre cei care reusesc si cei care doar comenteaza.

  • ...si nu in ultimul rand poti apela la serviciile si experienta specialistilor nostri in domeniu