Concurs de fotografie – („Traiesc deci ma misc / Ma misc deci traiesc”)

CONCURS DE FOTOGRAFIE
I LIVE THEREFORE I MOVE
I MOVE THEREFORE I LIVE

(„Traiesc deci ma misc/Ma misc deci traiesc”)

Termen limita de inscriere: 30.06.2011

Organizat de catre Grupul Socialist European din cadrul Comitetului Regiunilor, tema principala a acestui concurs de fotografie este legatã de mobilitatea tinerilor. Prin intermediul fotografiilor lor, participantii sunt rugati sa ilustreze modul in care un numar crescand de tineri din Uniunea Europeana parasesc locul lor natal si petrec ceva timp in strainatate pentru a se distra dar de asemenea si pentru a-si imbunatati sansele de dezvoltare personala, educationala sau profesionala.

Conditii de participare
Competitia se adreseaza urmatoarelor doua categorii de tineri: „ de la 18 la 35 ani” si „de la 16 la 17 ani”. Participantii trebuie sa fie rezidenti ai unuia dintre cele 27 de state membre UE. In scopul demonstrarii rezidentei, organizatorii pot solicita mai tarziu o dovada in acest sens.
Competitia este deschisa doar fotografilor amatori. Fotografii profesionisti si oricine altcineva care lucreaza in domeniul fotografic vor fi automat exclusi din competitie, cu exceptia studentilor la fotografie carora li se permite participarea la concurs.
Puteti participa la concurs cu o singura fotografie, deci fiti creativi, originali si expresivi ! Pe site-ul web al concursului se afla si un „perete inspirational” continand o varietate de cuvinte cheie legate de tema de ansamblu a concursului. Va puteti folosi de aceste cuvinte cheie sau puteti opta sa propuneti propria idee exprimata cat mai sugestiv prin fotografia cu care va inscrieti in concurs.

Formatul imaginii
Fotografiile trebuie inscrise pe site-ul web al Grupul Socialist European in format JPEG – avand maxim 800 pixeli de-a lungul celei mai lungi margini.
Imaginea trebuie salvata cu denumirea in formatul urmator: prenume_nume.jpg (de ex. john_smith.jpg)
Participantii trebuie sa pastreze o copie a fotografiei in formatul original. Toti participantii trebuie sa fie capabili sa furnizeze imaginea la rezolutie inalta. Imaginile trebuie sa poata fi tiparite in format 20cmx30cm la minim 300 dpi.

Premii
Premiile sunt impartite pe cele doua categorii de varsta:

Categoria „de la 18 la 35 ani”
• Premiul 1: o calatorie pentru doua persoane in trei orase europene la alegerea lor, premiu in valoare de cca 3500 eur;
• Premiul 2: o calatorie pentru doua persoane in doua orase europene la alegerea lor, premiu in valoare de cca 2500 eur;
• Premiul 3: o calatorie pentru doua persoane intr-un oras european la alegerea lor, premiu in valoare de cca 1500 eur.
In plus, castigatorul categoriei „de la 18 la 35 ani” va fi invitat sa ia parte la ceremonia de acordare a premiilor care se va desfasura in decursul celei de-a doua parti a anului 2011.

Categoria „de la 16 la 17 ani”
• Premiul 1: o camera digitala compacta „expert” impreuna cu un computer portabil „netbook”, premiu in valoare de cca 1000 eur;
• Premiul 2: o camera digitala compacta „expert”, premiu in valoare de cca 600 eur; .
• Premiul 3: un computer portabil „netbook”, premiu in valoare de cca 400 eur.
Castigatorii vor primi de asemenea o copie inramata a fotografiei cu care au participat la concurs.

Termen limita
Termenul limita pentru inscrierea in concurs este 30 iunie 2011, ora 23.59 (ora Bruxelles-ului).

Pentru inscriere si detalii suplimentare:
www.pes.cor.europa.eu/move.html
The European Socialists in the Committee of the Regions
Committee of the Regions
Rue Belliard 101, office JDE 7035
Brussels, Belgium
1040
phone: +32 2 282 22.23
fax: +32 2 282 20 69
email: PES-Group@cor.europa.eu
internet: www.pes.cor.europa.eu/index.html
contact: Katja Turck

Sursa: www.eurodesk.eu