Change begins within

„Change begins within”. (Schimbarea incepe din interior) este un schimb de tineri a carui tema abordeaza rolul stilului de viata sanatos si al protectiei mediului in directia crearii unei punti catre un viitor mai bun atat pentru indivizi in parte cat si pentru umanitate in ansamblul ei.

Promotorul proiectului a fost „Fundatia Orenda” din Varna, Bulgaria, in parteneriat cu „Asociatia Valori Dobrogene” din Tulcea, Romania „Organizatia „Grodzisko&” pentru promovarea si dezvoltarea regiunii Bieszczady” din Srednia Wies, Polonia. Durata schimbului a fost de 6 zile si a avut loc intre 12 si 18 august 2012 in Dryanovo (Gabrovo), Bulgaria. Schimbul a inclus 18 participanti, cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani (plus 3 lideri de grup) din Bulgaria, Polonia si Romania. Acest proiect a fost finantat de Uniunea Europeana prin intermediul programului „Tineri in actiune”, valoarea finantarii primite fiind de 8232 Euro.

În realitatea noastră actuală marcată de răspândirea stilului de viață sedentar, a stresului Și a obezității la nivel individual și de extinderea Încălzirii globale și a poluării mediului Înconjurător la nivel global, tinerii reprezintă viitorul nostru și speranța pentru o schimbare În bine. Principalul obiectiv al acestui proiect a fost legat tocmai de acest aspect – să motiveze tinerii să ducă un stil de viață sănătos și activ și să conștientizeze necesitatea de a avea grijă de corpul lor și de mediul în care trăiesc pentru a-și crea un viitor mai bun. Grupul de participanți a luat parte la diverse activități, având scopul de a le stimula gândirea, creativitatea și inițiativa: simulări, ateliere de lucru pentru dezvoltarea de inițiative menite să ajute la depășirea dependențelor, atelier de lucru pentru crearea manuală de obiecte din materiale reciclate, pictura pe eco-pungi, sporturi în aer liber. Au fost aplicate metode precum: discuții și dezbateri, jocuri de rol și simulări, prezentări, activități mixte de grup, învățare prin acțiune („learning by doing”). Participanții au început să-și dezvolte abilitățile și aptitudinile necesare pentru a demonstra încredere, inițiativă, toleranță, angajament și adaptabilitate. De asemenea participanții au fost în măsură să facă schimburi de idei și de experiență cu oameni din culturi diferite și au fost motivați să adopte un stil de viață sănătos și să continue inițiativele „verzi” în propriile comunități.

Acest proiect este finanțat de către Comisia Europeană prin Programul „Tineri În Acțiune”, program administrat În Bulgaria de Centrul Național „Programe Și inițiative europene ale tinerilor”. Conținutul acestui mesaj nu reprezintă În mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene, a Programului „Tineri În acțiune” sau a CNPIET.

Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta pe adresa de e-mail contact@asvd.ro sau la telefon 0726/287261, persoana de contact Otilia Eachimov, www.asvd.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>