Recunosc ca nu ma pot abtine sa nu comentez un mic anunt, nevinovat de altfel, dintr-un cotidian local. Asadar citez „ Societate comerciala angajeaza cu carte de munca excavatorist”.  Oauuu! Cu contract de munca? Nu se poate ! Ce privilegiu. Excavatoristi din toata tara aplicati, e o sansa unica.

Asadar, sa inteleg, starea de normalitate este angajarea fara contract de munca ….. iar privilegiul este cu contract de munca?

Domnilor angajatori contractul de munca constituie  obligativitate prin lege, inclusiv pentru perioada de proba. Si o zi daca lucrez, pentru a-mi expune competentele personale in raport cu sarcinile de munca, trebuie sa fiu platita ca doar nu sunt sclav pe plantatie.

Oricum ceea ce se intampla din pacate pe piata muncii este rezultatul unui compromis tacit intre angajati, angajatori si unii reprezentanti ai institutiilor publice abilitate sa asigure aplicarea legii. Lasa ca merge si asa, lasa ca ma cunosti si inchizi ochii, lasa ca daca-ti vrei drepturile trebuie sa ma dai in judecata si logic nu ai bani de avocat.

Oare ne mai facem bine vreodata?